Siirry suoraan sisältöön

Ammattina kulttuurituottajaLaajuus (5 op)

Tunnus: KUPE1

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Jari Hoffrén

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- Rakentaa itselleen kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista.
- Oppii ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa.
- Jäsentää tuotannon eri vaiheet.
- Perehtyy tuotantojen turvallisuuden perusteisiin.

Sisältö

- kulttuurituottajan ammatti-identiteetti: kompetenssit, taidesuhde ja monialainen soveltaminen
- itsensä johtaminen
- johtaminen ja prosessi: esituotanto, h-hetki ja jälkituotanto
- kulttuurin ja taiteen talous
- turvallisuus, ilmoitus- ja lupakäytännöt
- tuotantotekniikka.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Oppimateriaalit

Kirjallisuus
Artikkelit
Blogit
Videot
Podcastit

Lisätiedot

Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.

Ilmoittautumisaika

01.04.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

02.09.2024 - 22.11.2024

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

KulTu

Toimipiste

Paikkaan sitomaton

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

8 - 100

Koulutus
  • Kulttuurituotannon koulutus (AMK)
Opettaja
  • Jari Hoffrén
  • Anna Leino
Vastuuopettaja

Jari Hoffrén

Ryhmät
  • AVOK_V_S24
    avoK_v_s24
  • amkKmV_s24_PKS
    amkKmV_s24_PKS
  • amkKmV_s24_TRE
    amkKmV_s24_TRE

Tavoitteet

Opiskelija
- Rakentaa itselleen kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista.
- Oppii ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa.
- Jäsentää tuotannon eri vaiheet.
- Perehtyy tuotantojen turvallisuuden perusteisiin.

Sisältö

- kulttuurituottajan ammatti-identiteetti: kompetenssit, taidesuhde ja monialainen soveltaminen
- itsensä johtaminen
- johtaminen ja prosessi: esituotanto, h-hetki ja jälkituotanto
- kulttuurin ja taiteen talous
- turvallisuus, ilmoitus- ja lupakäytännöt
- tuotantotekniikka.

Opetusmenetelmät

Webinaarit pari- ja ryhmätöineen
Itsenäinen opiskelu

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso johdattaa kulttuurituottajan työn perusteisiin ja on hyvä suorittaa yhdessä KUPE 2-opintojakson kanssa. Opiskelu edellyttää tuottajamaista asennetta ja vahvaa itsenäisen työskentelyn kykyä, sillä opintojaksolla on myös toiminnallisia tehtäviä. Opintojakso tarjoaa samalla yhdessä KUPE2-jakson kanssa pienoiskuvan kulttuurituotannon amk-tutkinnosta.

Opintojaksovastaava: kulttuurituotannon lehtori Jari Hoffrén

Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Lisätiedot

Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.

Ilmoittautumisaika

01.04.2024 - 01.09.2024

Ajoitus

28.08.2024 - 15.12.2024

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

KulTu

Toimipiste
  • Jyväskylän kampus
  • Turun kampus
Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

8 - 100

Koulutus
  • Kulttuurituotannon koulutus (AMK)
Opettaja
  • Anna Leino
  • Johanna Muhonen
  • Paula Kostia
  • Benny Majabacka
Vastuuopettaja

Jari Hoffrén

Ajoitusryhmät
  • Jyväskylä (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Turku (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • amkKm_s24_TUR
    amkKm_s24_TUR
  • amkKm_s24_JYV
    amkKm_s24_JYV
Pienryhmät
  • Jyväskylä
  • Turku

Tavoitteet

Opiskelija
- Rakentaa itselleen kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista.
- Oppii ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa.
- Jäsentää tuotannon eri vaiheet.
- Perehtyy tuotantojen turvallisuuden perusteisiin.

Sisältö

- kulttuurituottajan ammatti-identiteetti: kompetenssit, taidesuhde ja monialainen soveltaminen
- itsensä johtaminen
- johtaminen ja prosessi: esituotanto, h-hetki ja jälkituotanto
- kulttuurin ja taiteen talous
- turvallisuus, ilmoitus- ja lupakäytännöt
- tuotantotekniikka.

Oppimateriaalit

Kirjallisuus: Huhtaniska, Tytti & Tirronen, Johanna 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. e-Kirja: ruka.humak.edu:2048/login?url=https://shop.edita.fi/digikirja/FaFi
Artikkelit
Blogit
Videot
Podcastit

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, vierailut, webinaarit, tapahtuman toteutukseen osallistuminen, tehtävät

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakson suorittaminen hyväksytysti edellyttää aktiivista osallistumista lähi- ja/tai verkko-opetukseen.
Opetuskertojen määrä ja ajankohta on etukäteen nähtävillä lukkarikoneessa.

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen on vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoa esimerkkitilanteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti, laajentaa omaa osaamistaan tehtävien kautta ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan.

Lisätiedot

Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.

Ilmoittautumisaika

01.04.2023 - 01.10.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 20.10.2023

Opintopistemäärä

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

KulTu

Toimipiste
  • Kauniaisten kampus
  • Turun kampus
Opetuskielet
  • Suomi
Koulutus
  • Kulttuurituotannon koulutus (AMK)
Opettaja
  • Anna Leino
  • Jonna Aakkula
  • Benny Majabacka
  • Jyrki Simovaara
Vastuuopettaja

Jari Hoffrén

Ajoitusryhmät
  • Kauniainen (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
  • Turku (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Ryhmät
  • amkKm_s23_PKS
    amkKm_s23_PKS
  • amkKm_s23_TUR
    amkKm_s23_TUR
Pienryhmät
  • Kauniainen
  • Turku

Tavoitteet

Opiskelija
- Rakentaa itselleen kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista.
- Oppii ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa.
- Jäsentää tuotannon eri vaiheet.
- Perehtyy tuotantojen turvallisuuden perusteisiin.

Sisältö

- kulttuurituottajan ammatti-identiteetti: kompetenssit, taidesuhde ja monialainen soveltaminen
- itsensä johtaminen
- johtaminen ja prosessi: esituotanto, h-hetki ja jälkituotanto
- kulttuurin ja taiteen talous
- turvallisuus, ilmoitus- ja lupakäytännöt
- tuotantotekniikka.

Oppimateriaalit

Kirjallisuus: Huhtaniska, Tytti & Tirronen, Johanna 2019. Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. e-Kirja: ruka.humak.edu:2048/login?url=https://shop.edita.fi/digikirja/FaFi
Artikkelit
Blogit
Videot
Podcastit

Opetusmenetelmät

Lähiopetus, vierailut, webinaarit, tapahtuman toteutukseen osallistuminen, tehtävät

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

14.-15.9.2023 opiskelijat osallistuvat Kuntamarkkinat-nimisen tapahtuman tuotantoon vapaaehtoistyöntekijänä 14.-15.9.2023, https://kuntamarkkinat.fi/

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen on vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoa esimerkkitilanteisiin

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti, laajentaa omaa osaamistaan tehtävien kautta ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan.

Lisätiedot

Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.

Ilmoittautumisaika

01.04.2023 - 13.09.2023

Ajoitus

01.09.2023 - 20.12.2023

Opintopistemäärä

5 op

Virtuaaliosuus

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

KulTu

Toimipiste

Paikkaan sitomaton

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 100

Koulutus
  • Kulttuurituotannon koulutus (AMK)
Opettaja
  • Jari Hoffrén
  • Anna Leino
  • Paula Kostia
  • Niila Tamminen
Vastuuopettaja

Jari Hoffrén

Ryhmät
  • amkKmV_s23_PKS
    amkKmV_s23_PKS
  • AVOK_V_S23
    avoK_v_s23

Tavoitteet

Opiskelija
- Rakentaa itselleen kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista.
- Oppii ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa.
- Jäsentää tuotannon eri vaiheet.
- Perehtyy tuotantojen turvallisuuden perusteisiin.

Sisältö

- kulttuurituottajan ammatti-identiteetti: kompetenssit, taidesuhde ja monialainen soveltaminen
- itsensä johtaminen
- johtaminen ja prosessi: esituotanto, h-hetki ja jälkituotanto
- kulttuurin ja taiteen talous
- turvallisuus, ilmoitus- ja lupakäytännöt
- tuotantotekniikka.

Aika ja paikka

14.09.2023 12.30 - 15.00 Ulkopuolinen tila : KUPE1 webinaari 1
15.09.2023 12.30 - 15.00 Ulkopuolinen tila : KUPE1 webinaari 2
27.09.2023 09.00 - 11.30 Ulkopuolinen tila : KUPE1 webinaari 3

Opetusmenetelmät

Webinaarit pari- ja ryhmätöineen
Itsenäinen opiskelu

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojaksovastaava on kulttuurituotannon lehtori Jari Hoffrén

Arviointiasteikko

0-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty:
Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä

Hylätty (0)

Opiskelija ei ole suorittanut kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Tehtävänantojen ja aikataulujen noudattaminen tuottaa vaikeuksia. Tiedon soveltaminen ja lähdeviittaustekniikka on olematonta tai vähäistä.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija noudattaa tehtävänantoa, soveltaa tietoperustaa ja noudattaa lähdeviitekäytäntöjä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija soveltaa opintojakson tietoa taitavasti ja itsenäisesti, laajentaa omaa osaamistaan ja arvioi realistisesti omia tuotoksiaan. Tuotokset ovat loogisesti selkeitä ja jäsenneltyjä, lähdeviitetekniikka on moitteetonta.

Lisätiedot

Opintojaksolle rakennat itsellesi kokonaiskuvan kulttuurituottajan ammatista. Opit ymmärtämään talouden merkityksen kulttuurin ja taiteen tuotannossa, jäsentämään tuotannon eri vaiheet ja perehdyt tuotantojen turvallisuuden perusteisiin. Opintojakso sopii kaikille kulttuurituottajan ammatista kiinnostuneille sekä henkilöille, jotka haluavat oppia tuotantojen perusteet.